۲۸ دی ۱۴۰۴، ۹:۵۴

فعالیت مستمر ستاد تنظیم بازار لرستان؛ نظارت‌ها روزانه انجام می‌شود

فعالیت مستمر ستاد تنظیم بازار لرستان؛ نظارت‌ها روزانه انجام می‌شود

خرم‌آباد - استاندار لرستان گفت: ما در استان لرستان ستادی را برای نظارت بر چگونگی قیمت‌گذاری هم به‌صورت کمی و هم به‌صورت کیفی تشکیل دادیم.

سید سعید شاهرخی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر به تغییرات اخیر در حوزه اقتصادی و تک‌نرخی کردن ارز اشاره کرد و گفت: کشور عزیز ما به واسطه شعار محوری خودش که بر آن مبنا امام عزیز و راحل بنیان انقلاب را گذاشتند هزینه‌های زیادی داده است.

وی ادامه داد: این هزینه برای استقلال، برای آزادی، برای اسلام عزیز و جمهوری اسلامی بوده است که خاستگاه و اراده‌ای بوده که مردم برای آن انقلاب کرده‌اند.

خاستگاه مشکلات اقتصادی تحریم‌های استکبار جهانی است

استاندار لرستان، توضیح داد: از بدو شکل‌گیری انقلاب اسلامی تاکنون استکبار در مقابل این اراده مردم مقاومت و توطئه کرده و مشکلات زیادی ایجاد کرده است.

فعالیت مستمر ستاد تنظیم بازار لرستان؛ نظارت‌ها روزانه انجام می‌شود

شاهرخی با اشاره به توطئه‌های دشمنان در حوزه‌های مختلف به تحریم اقتصادی اشاره کرد و گفت: تحریم‌های اعمال شده توسط استکبار تحریم‌های قوی و شکننده‌ای بوده است که هر کشوری یکی دو سال زیر این فشار بود تاب مقاومت نداشت؛ اما باایمان، انگیزه و اعتقاد مردم شریف و بزرگوار ما و نسل‌های مختلف بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در راه حفظ استقلال و آزادی خود مقاومت کردند.

ریشه مشکلاتی که امروز بر مردم تحمیل شده و سفره‌های مردم را هدف قرار داده است نشات گرفته از دشمنی شیطان بزرگ و ایادی آن است

وی ادامه داد: اگر امروز چالش و مشکلات اقتصادی زیادی ما داریم یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین خاستگاه و جایگاه آن اراده شیطانی است که استکبار جهانی با تحریم بر کشور ما تحمیل کرده است.

استاندار لرستان جلوگیری از تجارت آزاد، جلوگیری از فروش نفت، جلوگیری از انتقال ارز، تحریم بیش از ۱۸۰ شرکت کشتیرانی برای انتقال کالا بر خلاف همه قوانین بین‌المللی را از محورهای این تحریم‌ها دانست و ادامه داد: آخرین جنایت آمریکا اعلام این بود که هر کشوری با ایران مبادله مالی و اقتصادی داشته باشد ۲۵ درصد تعرفه بر آن کشور اعمال می‌شود.

شاهرخی، یادآور شد: ریشه مشکلاتی که امروز بر مردم تحمیل شده و سفره‌های مردم را هدف قرار داده است نشات گرفته از دشمنی شیطان بزرگ و ایادی آن است.

در داخل هم بی‌تدبیری و ناهماهنگی‌هایی وجود دارد

وی توضیح داد: البته ما هم در داخل باید تدبیر کنیم و نباید شاهد فساد باشیم، نباید شاهد بردن ارز و امکانات کشور باشیم و پیوسته این سؤال وجود داشته باشد که تکلیف این‌ها چه می‌شود؟

فعالیت مستمر ستاد تنظیم بازار لرستان؛ نظارت‌ها روزانه انجام می‌شود

استاندار لرستان با بیان اینکه در داخل هم مشکلاتی داریم و بی‌تدبیری و ناهماهنگی‌ها وجود دارد، اضافه کرد: دولت چهاردهم شجاعانه با هماهنگی سران قوا در حوزه تک‌نرخی کردن ارز اقدام کرد و در حقیقت یک تصمیم حاکمیتی گرفته شده است.

شاهرخی، تصریح کرد: ما شاهد بودیم ارزی که برای واردات کالاهای اساسی به یک شرکت یا نفر داده می‌شد این ارز برده می‌شد و به دلایل مختلف برنمی‌گشت، یا با تأخیر برمی‌گشت و یا کالا با نرخ ترجیحی به سفر مردم برنمی‌گشت.

ارز ترجیحی گاهاً موجب رانت و فساد شده بود

وی بیان کرد: از طرف دیگر این نرخ ارز ترجیحی که اختلاف زیادی با نرخ آزاد داشت - ارز ۲۸ هزارتومانی می‌گرفتند درحالی‌که در بازار ارز ۱۲۸ تا ۱۴۰ هزار تومان بود - گاهاً موجب رانت و فساد شده بود.

نتیجه ارز ترجیحی نابسامانی در بازار بود و دولت شجاعانه تصمیم گرفت که بعد از کارهای کارشناسی ارز را یک نرخی کند

استاندار لرستان، اضافه کرد: نتیجه ارز ترجیحی نابسامانی در بازار بود و دولت شجاعانه تصمیم گرفت که بعد از کارهای کارشناسی ارز را یک‌نرخی کند.

مابه تفاوت نرخ ارز به دست مصرف‌کننده می‌رسد

شاهرخی، گفت: با اجرای این اقدام دولت به‌جای اینکه مابه تفاوت نرخ ارز را به یک نفر و یک شرکت بدهد - و تا برمی‌گردد و به دست مصرف‌کننده می‌رسد هزار مشکل پیش بیاید و مصرف‌کننده هم با کمبود و گرانی مواجه شود - تصمیم گرفته این مابه تفاوت را به خود مردم از دهک یک تا دهک ۱۰ بدهد.

فعالیت مستمر ستاد تنظیم بازار لرستان؛ نظارت‌ها روزانه انجام می‌شود

وی ادامه داد: دولت همچنین برای ۱۲ قلم کالایی که ناشی از تک‌نرخی شدن ارز گران خواهد شد به‌ازای هر نفر یک میلیون تومان در ماه در قالب کالابرگ پرداخت کرده است، در این راستا پیشاپیش هم هر نفر ۴ میلیون تومان اعتبار برای خرید در فروشگاه دریافت می‌کند که این کالابرگ شامل کالاهای مختلفی اعم از مرغ، برنج، پنیر، شیر، روغن و … خواهد بود.

فعالیت مستمر ستاد تنظیم بازار استان

استاندار لرستان با اشاره به فعالیت مستمر ستاد تنظیم بازار استان گفت: امیدواریم با نظارت جدی که ما و دستگاه‌های ذی‌ربط خواهیم کرد وضعیت بازار به ثبات برسد.

شاهرخی، یادآور شد: ما در استان لرستان ستادی را برای نظارت بر چگونگی قیمت‌گذاری هم به‌صورت کمی و هم به‌صورت کیفی تشکیل دادیم و برای نظارت بر بازار روزانه این ستاد را تشکیل خواهیم داد و مصوبات را پیگیری خواهیم کرد.

در میان‌مدت اثرات خیر این اصلاح اقتصادی را مردم خواهند دید

وی افزود: ممکن است در ابتدای امر تنش‌هایی در بازار باشد؛ ولی در کوتاه‌مدت و میان‌مدت اثرات خیر این اصلاح اقتصادی را مردم خواهند دید.

۶ هزار و ۷۷۳ فروشگاه مجری طرح کالابرگ

فعالیت مستمر ستاد تنظیم بازار لرستان؛ نظارت‌ها روزانه انجام می‌شود

استاندار لرستان با اشاره به اجرای طرح کالابرگ الکترونیک در استان، گفت: ما در لرستان ۶ هزار و ۷۷۳ فروشگاه را ملزم کردیم که اقلام اساسی مربوط به کالابرگ را باقیمت مصوب در اختیار مردم قرار دهند.

شاهرخی، تأکید کرد که دولت و دستگاه‌های نظارتی روی فعالیت و روند عرضه کالاها در بقیه فروشگاه‌ها هم نظارت جدی خواهد داشت.

کد خبر 6723446

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha